Leselyst

- En ekstrem person

Bjørn Tomren spiller for tida konserter hver kveld. Han roer ned med å lese om en ekstrem regissør med mye på hjertet.

Stjernekamp-vinner: aBjørn Tomren leser nå «Werner Herzog – A Guide for the Perplexed», om den tyske filmskaperen. Foto: Kristin Svorte
Stjernekamp-vinner: aBjørn Tomren leser nå «Werner Herzog – A Guide for the Perplexed», om den tyske filmskaperen. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva leser du nå?

– Jeg leser «Werner Herzog – A Guide for the Perplexed» om en kjent tysk filmskaper fra Bayern. Tyskland var en stor filmnasjon før andre verdenskrig, men under nazi-tida flyktet de største regissørene landet. Herzog var den første som lagde bra film i Tyskland etter krigen. Han er tidvis en ekstrem person og filmene hans er preget av ekstremiteter. Det er derfor festlig å lese om. Han er velartikulert og har mye på hjertet. Boka er en fryd å lese for en filmnerd som meg.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

– Det er veldig mange! Men kanskje «Brødrene Karamasov». Eller «Moby Dick», fordi den gir en slags kritikk av en monoteistisk tenkemåte og væremåte. Eller Helge Pettersens bok «Nietzsche: lidelse og menneskedannelse». Han går virkelig i dybden på Nietzsches tenkning. Det er en krevende, men givende bok.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

– Det må bli Eskil Engdal. Han skriver godt og kjenner meg.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

– «Rip It Up» av Richard Wiseman. Den tar utgangspunkt psykologien til William James og hvorfor den fortsatt er relevant og kan brukes i selvhjelpssettinger. Det er ganske fascinerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer