Anmeldelse: Valérie Perrin «De tre»

En ny terningkast sju?

I fjor ville Dagbladets anmelder gi terningkast sju til Valérie Perrins roman «Å vanne blomster om kvelden». Klarer hun følge opp med sin nye bok?

SUKSESSFORFATTER: Valérie Perrin hadde internasjonal suksess med sin forrige roman. Hennes nye, «De tre», er en slags krim som ikke er krim, og som handler om vennskap og valgene vi gjør. Foto: Lina Hindrum
SUKSESSFORFATTER: Valérie Perrin hadde internasjonal suksess med sin forrige roman. Hennes nye, «De tre», er en slags krim som ikke er krim, og som handler om vennskap og valgene vi gjør. Foto: Lina Hindrum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Det er egentlig umulig å følge opp en så stor suksess som Valérie Perrins «Å vanne blomster om kvelden». Selv ga jeg terningkast sju for det som ble fjorårets mest solgte bok her i Norge, og det er ikke bare med lyst jeg gyver løs på «De tre».

Boka er på ikke mindre enn 595 sider. Den foregår over flere tidsplan og har ulike fortellerstemmer – blant annet en jeg-stemme som skal vise seg å ha et merksnodig opphav. Den har i tillegg en rekke henvisninger til kryptiske hendelser og handlinger som bare langsomt avdekkes – noe den for så vidt har til felles med forgjengeren. Mange fortellinger i ett med andre ord, og ganske utmattende.

Handlingen er lagt til den lille byen La Comelle, et industritettsted midt i Frankrike med rundt tolv tusen innbyggere. Den handler om det unike vennskapet til ei jente og to gutter. Det er Nina Beau; «grasiøs som et dådyr, med øyenbryn og lange, svarte vipper som omringer de kullsvarte øynene». Smellvakre og begavede Nina aner ikke hvem faren var, og moren forlot henne da hun var baby. Hun vokste opp hos sin gode bestefar, postbudet i den lille byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.