Isabelle Ringnes i Leselyst

- Er så forelska

Teknologigründer Isabelle Ringnes (33) gir en selvhjelpsbok mye av æren for at hun ble en bedre kjæreste.

SMUGLESTE 50 SHADES: Isabelle Kristine Ringnes (33) leste «50 shades of grey» på jobbreise i 2012. - Jeg skal ikke lyve, underholdningen var upåklagelig, innrømmer hun. Foto Kristin Svorte
SMUGLESTE 50 SHADES: Isabelle Kristine Ringnes (33) leste «50 shades of grey» på jobbreise i 2012. - Jeg skal ikke lyve, underholdningen var upåklagelig, innrømmer hun. Foto Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

- Jeg har dessverre sjeldent tid til å lese utenom ferier, men jeg brukte påsken på nesten å fullføre «Hjernen er Stjernen» av Kaja Nordengen. Jeg syntes den er presist forfattet, uhyre interessant og lettlest. Å bruke hjernen til aktivt å lære om hjernen er også en artig metaøvelse.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- Mange bøker har gjort inntrykk, men de fra barndommen husker jeg nok aller best. Jeg elsker bøkene til Roald Dahl. Særlig «Mathilda» - en sterk, ung pike som utviklet hjernen sin til å få til de utroligste ting, skape et bedre liv for seg selv og være et godt medmenneske. Mathilda er en god rollemodell og jeg ville bli som henne da jeg var en ung. En annen bok jeg neppe glemmer er «Lev Livet Uten Bekymringer» av Dale Carnegie. Carnegie setter de typiske menneskelige bekymringene i perspektiv. Han har en realistisk og rasjonell tilnærming til stress og unødvendig negativ energi som et resultat av bekymringer. Jeg gir ham mye av kreden for at jeg er et svært lite stresset menneske i dag.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

- Helene Uri. Ikke fordi jeg tror hun hadde syntes det var spesielt stas å skrive om meg, men fordi jeg beundrer henne enormt. Hun er fantastisk dyktig, skarp og morsom i skrivestilen. I tillegg er hun opptatt av, og har en faktabasert tilnærming til, likestilling. Det stiller jeg som et minstekrav til den som skulle skrevet boka om meg.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

- «Å elske og bli elsket» av parterapeut Bjørk Matheasdatter. Jeg vet ikke om det kan kalles selvhjelp, men den hjalp meg til å forstå hvordan jeg kan bli en bedre kjæreste. Jeg mener den bør være pensum for alle som ønsker å bevare et velfungerende parforhold.

Hvilken bok har du smuglest?

- «50 shades of grey» 1 og 2. Jeg var på jobbreise i 2012 og tilbrakte kveldene på en liten brakke på Lillehammer med disse bøkene som eneste underholdning. Jeg skal ikke lyve, underholdningen var upåklagelig.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

- Jeg bruker sjeldent tid på å tenke på ting jeg ikke liker, så det husker jeg faktisk ikke.

…. og hvilken romankarakter ville du ligget med?

- Jeg er så forelska i mannen min at jeg orker ikke tanken på å ligge med noen annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer