Trygve Skaug i Leselyst

- Er så utrolig vondt

Trygve Skaug er sikker på at de sjarmerende, skakke og fæle folka til Tore Renberg kommer til å tusle sammen med ham lenge.

GJENGEN: I høst kom Trygve Skaug ut med ny diktsamling, «Dikt til navngitte menn». Lesetid har han brukt på Tore Renbergs bøker om Hillevågsgjengen. Foto: Shad Madian
GJENGEN: I høst kom Trygve Skaug ut med ny diktsamling, «Dikt til navngitte menn». Lesetid har han brukt på Tore Renbergs bøker om Hillevågsgjengen. Foto: Shad Madian Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

- Marie Landmarks roman «Hendelser uten navn», der hovedpersonen jobber med å undersøke arbeidsulykker på fabrikker og skipsverft. Veldig fint skrevet. Det er så utrolig vondt og interessant om norsk industris bruk av fremmedarbeidere og den pulveriserende ansvarsfraskrivelsen som foregår når noe går galt. En spennende miks av å bli kjent med en gåtefull karakter i en veldig snodig jobb, og innblikk i en bransje jeg kjente lite til fra før.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- Jeg er akkurat ferdig med bøkene i Teksas-serien til Tore Renberg, og de kommer til å sitte i lenge. De har noen karakterer, Hillevågsgjengen, som jeg tror vil tusle rundt og betrakte ting sammen med meg. Sjarmerende og fine og fæle og skakke. Og den beskriver godt hvordan folks bakgrunn preger livene de får, og valgene de tar.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

- Det har jeg aldri tenkt at verden trenger, altså. Det finnes så mange gode og viktigere bøker jeg håper blir skrevet i stedet.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

- Har ikke lest ei selvhjelpsbok på lenge. Egentlig på så lenge jeg kan huske.

Hvilken bok har du smuglest?

- Har vel ikke gjemt meg bort på den måten siden jeg leste brodern’s Pytonblader i smug for foreldrene mine da jeg var altfor liten til å lese sånt.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

- Det er en skikkelig kjip fyr i Renbergs «Assalamu alaikum» som heter Mingus, videobutikksjefen, en gjennomført barnemisbruker. Her tar Jan Inge et endelig oppgjør med ham.

…. og hvilken romankarakter ville du ligget med?

- Hmmm. Må være frisørsøsteren til Ben i Hillevågsgjengen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer