Suksessforfatter Philippe Sands

- Et umenneskelig overgrep

Forfatter og skrankeadvokat Philippe Sands bruker skjebnen til ei gravid, ung kvinne i sin kamp mot maktovergrep

TO FRONTER: Philippe Sands slåss mot maktovergrep både som forfatter og skrankeadvokat. - Forskjellen mellom å skrive bøker og å praktisere i retten er ikke så stor som mange tror. Foto: Hans Arne Vedlog
TO FRONTER: Philippe Sands slåss mot maktovergrep både som forfatter og skrankeadvokat. - Forskjellen mellom å skrive bøker og å praktisere i retten er ikke så stor som mange tror. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

Tenk deg at du bor på ei paradisøy med hvite sandstrender på alle kanter. Livet er bekymringsfritt, du er ung, glad, og du bærer et nytt liv i magen.

Det var livet til tjue år gamle Liseby Elysé fram til hun uten forvarsel ble arrestert av britiske myndigheter en vårdag for femti år siden. I all hast fikk hun pakke en koffert, før hun ble tvunget om bord i et skip og fraktet vekk fra øya hun elsket.

- Med makt ble hun og de andre innbyggerne på Chagosøyene deportert bort fra sine hjem og alt de hadde kjært. Det var et umenneskelig overgrep mot et uskyldig folk, sier Philippe Sands (62) til Dagbladet Bok.

Ved å løfte fram enkeltskjebner er det lettere å se det store bildet, mener forfatteren.

- Historien har vist oss at et enkelt individ kan utgjøre en stor forskjell. Men den har også vist at et enkelt individ kan utgjøre en stor, negativ forskjell - som vi ser når det gjelder Putin i dag.

Vil gi en stemme

Philippe Sands sier han skriver bøker for å gi en stemme til dem som ikke blir hørt. Men han er også jusprofessor, jobber som skrankeadvokat og har bred erfaring som sakfører ved Den internasjonale domstolen i Haag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer