Alan Moore

Fantasy-legende overrasker

Skaperen av «V for vendetta» og «Watchmen» annonserer roman-epos.

STORE PLANER: Forfatter Alan Moore sier at han er kommet til et punkt i karrieren hvor han er sprekkfull av fiksjon og prosa. Foto: Bloomsbury Publishing/Mitch Jenkins/NTB
STORE PLANER: Forfatter Alan Moore sier at han er kommet til et punkt i karrieren hvor han er sprekkfull av fiksjon og prosa. Foto: Bloomsbury Publishing/Mitch Jenkins/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ansiktet er kanskje ikke like kjent som åndsverkkatalogen han besitter, men den prisbelønte forfatteren Alan Moore står bak tegneserier som «Watchmen», «The League of Extraordinary Gentlemen» og «V for vendetta». Foruten et udiskutabelt kvalitetsstempel har alle konseptene også til felles at er blitt til store Hollywood-filmer.

Nå melder The Guardian at Alan Moore, to år etter at han la opp som tegneserieforfatter, har signert med forlaget Bloomsbury.

«Harry Potter»-forlaget skal ha tilbudt 67-åringen en gullkantet avtale for trykkerettighetene til en lang rekke noveller, samt til det som beskrives som en ny og banebrytende fantasybokserie.

Hovedutgivelsen kommer i fem deler, heter «Long London» og skal etter planen i salg i 2024. I bøkene beveger Moore seg fra et kaotisk etterkrigslondon i 1949 til «en versjon av London vi ennå ikke har kunnskap om». Ifølge forlaget er drap, magi og galskap sentrale ingredienser.

Moore selv sier til The Guardian at han er kommet til et punkt i karrieren hvor han er sprekkfull av fiksjon og prosa, og forteller at han er overlykkelig over å ha signert med Bloomsbury. Novellesamlingen utgis høsten 2022.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer