Mímir Kristjánsson i Leselyst

- Får angst av det

Mímir Kristjánsson kan få prestasjonsangst som forfatter av å lese skremmende gode bøker. Men sin egen biografi vil han faen meg skrive selv.

ELSKER HARRY HOLE: Forfatter og Rødt-politiker Mimir Kristjansson har lest alle Harry Hole-bøkene til Jo Nesbø både på norsk og islandsk. Han anser krimserien som sin guilty pleasure. Foto: Geir Dokken
ELSKER HARRY HOLE: Forfatter og Rødt-politiker Mimir Kristjansson har lest alle Harry Hole-bøkene til Jo Nesbø både på norsk og islandsk. Han anser krimserien som sin guilty pleasure. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

– Jeg har akkurat lest ferdig Edvard Hoems «Kjærleikens ferjereiser». Det er en klassiker jeg aldri har lest før, og jeg fant en skoleutgave som min mor har hatt, der hun har notert flittig i margen. Ei sjokkerende bra bok, synes jeg. Det er nesten skremmende at Hoem skrev dette da han bare var 25 år. Få 25-åringer har så stor innsikt i voksne menneskers følelsesliv. Jeg som er 35 år, føler det begynner å haste veldig å få skrevet noe skikkelig bra. Boka var så bra at jeg får angst av det rett og sett. Jeg ble både rørt og begeistret av den.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

– «Sin egen herre» av Islands moderne nasjonalforfatter, Halldór Laxness. Jeg er halvt islandsk, men har bare bodd ett år på Island. Jeg leste den da jeg ville gjenfinne min islandske, nasjonale tilhørighet. Boka gjorde meg til litt mer islending, og jeg kalte opp den eldste datteren min etter en i boka. Den er en slags parodi av den islandske folkesjela, og forklarer det islandske lynnet og kulturen på en god måte.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer