Ungarsk bokhandelkjede:

Fikk bot for LHBT-bok

Ungarske myndigheter bøtela bokhandlerkjeden Líra Könyv for mangel av merking på regnbuefamilieboken «Micsoda család!» som «utenfor det normale». Forfatter Lawrence Schimel mener det er et angrep på LHBT-bøker.

HVERDAGSLIG: I boka «Bedtime, Not Playtime!» ser vi to fedre lese bok til datteren sin. Bokens forfatter, Lawrence Schimel, mener det er viktig at barn får lese LHBT-historier som ikke kun handler om diskriminering. Foto: Lawrence Schimel / Twitter
HVERDAGSLIG: I boka «Bedtime, Not Playtime!» ser vi to fedre lese bok til datteren sin. Bokens forfatter, Lawrence Schimel, mener det er viktig at barn får lese LHBT-historier som ikke kun handler om diskriminering. Foto: Lawrence Schimel / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den ungarske bokhandlerkjeden Líra Könyv fikk bot etter å ha solgt en barnebok som avbildet livet til barn med foreldre av samme kjønn.

Bildeboka, «Micsoda család!» er en kombinasjon av bøkene «Bedtime, Not Playtime!» og «Early One Morning», skrevet av den amerikanske forfatteren Lawrence Schimel og illustratør Elina Braslina.

I første del av boka følger vi en ung gutt med to mødre på morgenkvisten. I andre del ser vi ei jente med to fedre som sliter med å komme seg til sengs.

På onsdag tok forfatteren til Twitter for å rase over vedtaket fra de ungarske myndighetene.

Mener boka er «utenfor normalen»

Ifølge Reuters skal de lokale myndighetene i Pest fylke ha straffet bokhandlerkjeden Líra Könyv med et forelegg på 250 000 forinter, som tilsvarer omtrent 7300 norske kroner.

I en pressekonferanse på Hír TV sa Fylkesmannen i Pest, Richard Tarnai, at boka ikke var i tråd med kommersielle retningslinjer fordi den ikke markerte innhold som var «utenfor normalen».

- Boka var i samme seksjon som de andre eventyrbøkene og var dermed ikke i tråd med de kommersielle reglene. Det er umulig å se at denne boka handler om en familie som er utenfor det vanlige, sier Tarnai til Hír TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer