Podkasten «Lettlest»

- Fikk juling

Det var harde tak da Jo Nesbø flyttet til Molde som barn, forteller han i Dagbladets nye bokpodkast «Lettlest».

NY PODKAST: Hva leser Jo Nesbø? Hvilke bøker inspirerte ham til å skrive? Det er tema i første podkastepisode av «Lettlest» som lanseres i dag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY PODKAST: Hva leser Jo Nesbø? Hvilke bøker inspirerte ham til å skrive? Det er tema i første podkastepisode av «Lettlest» som lanseres i dag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi var tre brødre som snakket østlandsdialekt, og det er klart at når du kommer flyttende til Molde som åtteåring og snakker Oslo-dialekt, så må du være forberedt på å få juling, sier Jo Nesbø.

- Og vi fikk juling.

Denne uka slipper Jo Nesbø horrorboka «Natthuset». I den forbindelse er han intervjuet i Dagbladets nye bokpodkast, «Lettlest» som lanseres i dag. I denne podkasten intervjuer Dagbladets Sigrid Hvidsten kjente mennesker om hvilke bøker som har gjort størst inntrykk på dem.

- Alle har en bok som sitter i kroppen og hjertet, og som har preget dem i livet. Det kan være alt fra Lindgren til Dostojevskij. Folk blir ekstremt lidenskapelige når de snakker om bøkene de elsker, og de viser fram sider vi kanskje ikke har sett før, sier Sigrid Hvidsten.

-Vi skal snakke om alle slags bøker og hvordan de påvirker oss, og vi skal snakke med alle slags mennesker om hvordan bøkene har påvirket dem.

Intervjuobjektene vil være kjente mennesker, alt fra forfattere, til politikere, til influensere. Og Jo Nesbø er altså første mann ut.

I podkasten forteller han blant annet om hvordan han opplevde det da han flyttet til Molde som åtteåring. Det var harde tak. Brødrene Nesbø måtte holde sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer