Marit Bjørgen med ny bok:

Fikk sjokk av dopingbeskjed

Marit Bjørgen (41) forteller om et ukjent dopingdrama i ny bok. Langrennsesset åpner også opp om en fri ungdomstid.

BOKAKTUELL: Marit Bjørgen hadde stor suksess med ski på beina. Nå kommer biografien om hele Norges skihelt. Foto: Berit Roald / NTB
BOKAKTUELL: Marit Bjørgen hadde stor suksess med ski på beina. Nå kommer biografien om hele Norges skihelt. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kommer «Vinnerhjerte» - historien om Marit Bjørgen - i bokhandelen. Biografien er skrevet av NRK-profil Ingerid Stenvold som har jobbet tett på skistjernen i arbeidet med bokprosjektet. Stenvold er til daglig anker i Dagsrevyen på NRK.

Der forteller hun blant annet om et ukjent dopingdrama fra Lahti-VM i 2017. Da hun kom hjem fra VMet, hvor hun tok fire gull, fikk hun beskjed om at en dopingprøve inneholdt et avvik.

«Olberg (landslagslege Petter Olberg, journ.anm.) fortalte at han hadde fått en henvendelse fra FIS (det internasjonale skiforbundet). Dopinglaboratoriet i Lahti hadde funnet et avvik i prøven hun hadde tatt etter tremila i VM. Det var som om en klo grep tak i magen hennes og vred rundt. Hun fikk panikk», står det i boka.

Urinprøven inneholdt spor av 19-norandrosteron. Et prestasjonsfremmende stoff på WADAs forbudsliste.

Bjørgen hadde brukt Primolut-N i forkant av og under VM, tre piller om dagen. Det er et preparat som brukes for å forskyve menstruasjon, noe som er vanlig blant kvinnelige utøvere, sier hun på Dagsrevyen.

Primolut-N er et lovlig preparat og hun hadde ført det opp på listen over medisiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer