Signy Fardal i Leselyst

– For en selvhøytidelig drittsekk

Tidligere Elle-redaktør Signy Fardal er blitt kommunikasjonssjef i Bellona, og liker å lese seg opp på ny fagrelevant litteratur. Men én romankarakter fra kommunikasjonsbransjen gjør henne oppgitt.

LESER MYE: Signy Fardal foran bokhyllene hjemme på Frogner i Oslo. Hun liker å bli berørt og engasjert av romaner, og synes Henrik Langelands kommunikasjonsekspert Christian von der Hall var ufordragelig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LESER MYE: Signy Fardal foran bokhyllene hjemme på Frogner i Oslo. Hun liker å bli berørt og engasjert av romaner, og synes Henrik Langelands kommunikasjonsekspert Christian von der Hall var ufordragelig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

– «Kniven i ilden» av Ingeborg Arvola, ei bok jeg ble anbefalt i Dagbladet bokklubb-gruppa på Facebook. Jeg har gått på mange smeller med å tro på gode anmeldelser, men så bli litt irritert når boka ikke er så bra. Men denne er veldig lovende. Den er vanskelig å legge fra seg når jeg skal sove, og jeg liker bøker som holder meg våken, da er jeg engasjert. Den andre boka er litt pensumlekse siden jeg er kommunikasjonssjef i Bellona. Det er «Hvordan unngå en miljøkatastrofe» av Bill Gates. Jeg vet ikke om han er rett person til å redde miljøet, men fokuset hans er vitenskapelig og faktabasert om teknologiens betydning for kloden. Jeg har ikke lest mer enn 25 sider, men vil si den er forholdsvis lettlest til å være skrevet av en ingeniør.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

– «Anna Karenina» av Lev Tolstoj og «De elendige» av Victor Hugo. Jeg leste begge før jeg så versjoner på film, tv og musikal, og er veldig glad for at mine første møter med dem var via bøker. Jeg liker å lese bøker som får meg til å le, gråte eller gir en reaksjon, og den sterkeste lesereaksjonene jeg har fått, er der Anna Karenina sniker seg inn i eksmannens hjem for å se sin sovende sønn. Hennes sønn var like gammel som min egen da jeg leste den. Det var så hjerteskjærende at jeg hulkegråt. «De elendige» leste jeg da jeg var veldig ung. Den var med på å skape et engasjement som jeg fortsatt har, og som jeg nå tar ut som kommunikasjonssjef.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

– Det må bli islandske Jón Kalman Stefánsson. Han beskriver folk så varmt at du blir glad i figurene hans. Om noen andre skulle skrevet om meg, ville jeg jo at leseren skulle bli glad i meg, og tror kanskje han hadde hjulpet til med det. Ellers kanskje Unni Lindell, da kunne boka blitt kjempespennende.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

– Jeg har ikke fullført ei eneste selvhjelpsbok. Men jeg gikk til anskaffelse av flere da jeg hadde sagt opp jobben i Elle, blant annet «The Subtle Art of Not Giving a Fuck» av Mark Manson og «Finding your Why» av Simon Sinek. Jeg kjøpte dem og brukte gul markeringspenn i ti minutter før jeg ga opp.

Hvilken bok har du smuglest?

– Der er jeg blank. De bøkene jeg leser, er fordi jeg genuint har lyst til å lese dem.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

– Jeg leser mye, og innimellom blir jeg oppgitt og tenker for en jævla idiot om romankarakterer. Jeg mener Henrik Langelands Christian von der Hall i «Wonderboy», «Fyrsten» og «Showtime!» er en ganske ufordragelig type. For en selvhøytidelig drittsekk av en fyr. Han er godt beskrevet, så det var nok forfatterens intensjon.

…. og hvilken romankarakter ville du ligget med?

– Jeg har til gode å lese om en romankarakter jeg har hatt lyst til å ligge med. Men jeg vet i alle fall hvem jeg ikke vil ligge med – Christian von der Hall.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer