Anmeldelse: Lucinda Riley, «Den savnede søsteren»

For en skuffelse!

Lucinda Rileys syvende bok om de syv søstrene D'Apliese er en langtekkelig og begivenhetsløs nedtur.

LUCINDA RILEY: Boka om den savnede syvende søsteren er stusslige greier, mener anmelderen. Foto: Øistein Norum Monsen
LUCINDA RILEY: Boka om den savnede syvende søsteren er stusslige greier, mener anmelderen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når en forfatter krever lesernes oppmerksomhet gjennom 760 sider, bør de ha en god grunn.

Det har ikke Lucinda Riley. «Den savnede søsteren» har riktignok flere delfortellinger som er gode nok, men som helhet er denne altfor omstendelige fortellingen nærmest helt uten høydepunkter.

Mot slutten blir vi ikke engang belønnet med løsningen på den gåten som er det eneste drivet i fortellingen.

Den savnede søsteren

«Den savnede søsteren» er bok nummer syv i det ambisiøse verket om adoptivdøtrene til den mystiske mangemillionæren Pa Salt D'Aplies, som eier det eventyrlig vakre Atlantis ved Genèvesjøen I Sveits. Pa Salt døde i første bok, og etterlot hver av døtrene et brev med gåtefulle hint om hvor de skulle finne sitt opphav. Det har brakt oss til Brasil, Australia, England, Frankrike, Spania, Østerrike, Kenya og – av alle steder - til Heddal i Telemark. I dette, som skulle være den siste boka, tar Riley oss med til sitt eget hjemland Irland.

Det har hele tiden vært bebudet et siste bind, som skal handle om den ukjente syvende datteren, som Pa Salt til sin store sorg aldri fant. Nå er de seks søstrene på sporet av henne. Det eneste de har å gå etter er en tegning av en vakker syvtagget ring. Det bringer oss til en vinfarm på New Zealand. Der bor unge Mary-Kate med sin bror Jack og moren Merry. Sistnevnte har tatt med seg ringen på en omfattende reise jorden rundt. Hun virker svært engstelig for å møte søstrene, og «Den savnede søsteren» skal etterhvert bli historien om Merrys liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer