Anmeldelse: Jan Arild Snoen «Den nye kalde krigen. USA mot Kina»

Forutinntatt og fordomsfull

Jan Arild Snoen skriver om Kina med forutinntatte briller på nesa. Det er blitt til ei bok som bare bidrar til økt CO₂-utslipp.

FOKUS: I denne boka går forfatteren Jan Arild Snoen løs på forholdet mellom Kina og USA, men er mest opptatt av hva Kina gjør feil. Foto: Heiko Junge/NTB
FOKUS: I denne boka går forfatteren Jan Arild Snoen løs på forholdet mellom Kina og USA, men er mest opptatt av hva Kina gjør feil. Foto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan Arild Snoen har aldri vært i Kina, ifølge hans forlagsredaktør. Det er i seg selv en fornærmelse mot enhver leser. Kan du forestille deg en skribent som utgir bok om USA uten å besøke New York?

Navn som Marco Polo, Sven Hedin, Torbjørn Færøvik, Sun Heidi Sæbø, Erika Fatland, de har alle det til felles at de reiste til Midtens rike. De så, sanset og skrev. Å snoke rundt på Internett etter bekreftelse på forutinntatte meninger a là Jan Arild Snoen, er dilettanteri. Snoens tanker er ikke større enn at de kunne fått plass på et par sider i tidsskriftet Minerva. De 350 boksidene, innbefattet 800 fotnoter, i «Den nye kalde krigen», bidrar bare til økt CO₂-utslipp.

Det et prisverdig at denne forfatteren nå ser sørover mot Stillehavet og den nye kalde krigen som er under oppseiling mellom Kina og USA. Jan Arild Snoen, spaltist og spesialist på USA, en mann som lenge har vaket i farvannet mellom FrP og Høyre, kommer til dekket bord. Vi kunne virkelig trenge en oppdatert bok om giganten Kina som om et tiår trolig blir verdens største økonomi med USA på slep.

Utviklingen går så fort at Kina-kjennere fort blir utdaterte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer