Lydbøker:

Frykter priskrig

Stadig flere aktører inntar lydbokbransjen. Nå skjerper Fabel og Storytel sine tilbud, etter at strømmegiganten BookBeat ble lansert i Norge. Ekspert frykter priskrig.

TØFF KONKURRANSEN: Konkurransen i lydbokbransjen blir stadig tøffere. Eskpert frykter priskrig. Foto: NTB/Shutterstock.
TØFF KONKURRANSEN: Konkurransen i lydbokbransjen blir stadig tøffere. Eskpert frykter priskrig. Foto: NTB/Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lydbøker får stadig bedre fotfeste i bokbransjen. De to største aktørene har lenge vært Storytel, eid av Cappelen Damm og Egmont, og Fabel, etablert av Lydbokforlaget, Aschehoug og Gyldendal.

Mandag kom nyheten om at den svenske strømmegiganten BookBeat, eid av Bonnier, lanseres i Norge. Strømmeekspert og medieviter Terje Colbjørnsen frykter nå en priskrig mellom aktørene. Han forsker på strømming og digitalisering av bokbransjen ved OsloMet.

- Priskrig kan være bra for oss som forbrukere. Av «krigen» får vi lavere priser og enklere tilgang til strømmetjenestenes innhold. Men for bransjen er det uheldig, ikke bare for forlagene, men også for forfatterne. Det blir rett og slett mindre penger å dele når strømmetjenestene konkurrerer om å ha lavest pris, sier Colbjørnsen til Dagbladet.

- Ikke bærekraftig

Colbjørnsen understreker at en eventuell priskrig ikke vil være bærekraftig på sikt, og kan gå utover kvaliteten på innholdet. Han håper strømmetjenestene vil konkurrere mer på innhold enn pris, slik som musikkstrømmetjenestene.

- Her er det inspirasjon å hente fra hvordan musikkstrømmetjenestene presenterer innhold. Spotify bruker i større grad enn Apple Music algoritmebaserte anbefalinger, personlig tilpasning og automatiserte lister. Jeg savner noe liknende fra strømmetjenestene for lydbøker. I tillegg er det rom for å utvikle selve formatet lydbok, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer