Kristin Solberg skriver bok om norsk IS-kvinne

Fryktet for eget liv

NRK-profil Kristin Solberg har flere ganger fryktet for livet sitt. Nå skriver den nybakte mammaen bok om kvinner som frivillig går inn i IS.

BRUTALT: – En krig er alltid brutal, det ligger i dens natur, men IS var spesielt brutale. Samtidig hadde de en stor tiltrekningskraft, sier Kristin Solberg. Foto: Lars Eivind Bones
BRUTALT: – En krig er alltid brutal, det ligger i dens natur, men IS var spesielt brutale. Samtidig hadde de en stor tiltrekningskraft, sier Kristin Solberg. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– IS-kvinnene er mye snakket om, men ikke så mye med. Jeg ville finne ut hva de visste, og om de etter hvert stilte spørsmål ved det gruppen gjorde. Jeg ville finne ut hva de sa til seg selv for å rettferdiggjøre brutaliteten, forteller Kristin Solberg (39).

18 år av sitt voksne liv har den profilerte utenrikskorrespondenten bodd i utlandet. De siste 13 åra har hun viet til å dekke krig og konflikt, først for Aftenposten og så som NRKs korrespondent i Midtøsten. Hun er vant i å være ikledd skuddsikker vest og alltid ta forholdsregler, men nå har 39-åringen byttet faretruende oppdrag med familieliv og småhusidyll i Oslo med samboer og en datter på halvannet år. Men mellom rolige trilleturer og småbarnsstell har hun samtidig skrevet bok om noe av det hun synes er mest urovekkende fra den siste tiden hun var ute i felt: Framveksten av terrororganisasjonen IS – og spesielt hvorfor så mange kvinner frivillig tilsluttet seg den kvinnefiendtlige organisasjonen.

– Det er som to forskjellige liv. Ett da jeg begynte på dette bokprosjektet, et annet når jeg avslutter det, forteller hun om kontrasten mellom livet i Oslo og den siste tida som korrespondent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer