Anmeldelse: «Grunnkurs for småtasser»

Genial bokserie for de minste

Er en bok om ingeniørarbeid i overkant for en toåring - selv din egen svært oppvakte? Niks, nei og ikke i det hele tatt, viser en ny, genial pekebokserie.

GRUNNKURS FOR SMÅTASSER: Fargeglade bilder og enkel tekst som gradvis fordypes, gjør serien til supre læringsbøker for barna. Her fra boka om arkitektur. I serien finnes også bøker om økonomi, anatomi, ingeniørarbeid, botanikk og zoologi.
GRUNNKURS FOR SMÅTASSER: Fargeglade bilder og enkel tekst som gradvis fordypes, gjør serien til supre læringsbøker for barna. Her fra boka om arkitektur. I serien finnes også bøker om økonomi, anatomi, ingeniørarbeid, botanikk og zoologi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Solum Bokvennen satser friskt på barnebøker, og har utgitt flere gode, bare i år. Sist ut er en elskelig serie for dem som blar med særlig besluttsomme fingre: 0-3-åringene. Og lista legges høyt. Her skal de små lære om natur og samfunn, kunst og design.

Dette høres jo vilt ambisiøst ut, men forfatter Jonathan Litton og illustratør Thomas Elliot løser oppgaven med bravur.

Innbydende

Bøkene er enormt innbydende og roper på å bli tatt opp. De kommuniserer både tydelig og vakkert. Omslagene er fargesprakende, delvis glansede, og pappsidene så robuste at de tåler en omgang eller hundre.

Seks bøker inngår i serien. Kategoriene er ingeniørarbeid, anatomi, zoologi, arkitektur, botanikk og økonomi.

Så her kan alle som er lei bæsjen i småbarnsbøker – en debatt som har gått heftig etter at en svensk kulturredaktør mente mengden slike bøker er for stor – få noe å bryne seg på. Ta for eksempel Littons bok om ingeniørarbeid.

Omslaget er uimotståelig. Her er det ikke en trad pappbok-perm som møter leseren, men en sober tegning av den knallrøde brua Golden Gate, mot en knallgul sol i bakkant. Vi blar opp: «Ingeniører lager ting. Alt fra tårn og broer til roboter og raketter. La oss ta en nærmere titt!» Enkelte ordgrupper er uthevet i teksten, for eksempel substantiver. Slik kan leserne - her sitter liten og stor tett og hva er hyggeligere enn det - peke på tingen som hører til ordet i de på alle måter fargerike bildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer