Stortingspresidenten

Gir ut bok til høsten

Stortingspresident Masud Gharahkhani har fått oppmerksomhet for Ukraina-støtte og som ansikt utad for bråket rundt Stortingets pendlerboliger og andre lukrative ordninger. Til høsten er han klar med bok.

FORFATTER I MAGEN: Stortingspresident Masud Gharahkhani skal fortelle sin personlige historie i bokform til høsten. Foto: Morten Rakke/ Dagbladet
FORFATTER I MAGEN: Stortingspresident Masud Gharahkhani skal fortelle sin personlige historie i bokform til høsten. Foto: Morten Rakke/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det blir en personlig bok der jeg vil skrive om min historie, sier Masud Gharahkhani til Dagbladet.

Ap-politikeren har blitt et kjent fjes for mange etter at han tok over som stortingspresident for Eva Kristin Hansen i høst, etter avsløringer om hennes pendlerbolig. Til høsten gir han ut bok om sin personlige historie.

Var skeptisk

Gharahkhani forteller at han har fått mange henvendelser fra forlag som vil gi ut boka, og fra mennesker som vil at han skal fortelle mer om seg selv.

- Jeg må innrømme at jeg først var litt skeptisk. Men så har jeg tenkt meg litt om og kommet til at: Ja, jeg har en historie å fortelle.

Stortingspresidenten skal nå bruke sommerferien på å skrive, før den personlige historien når butikkhyllene i høst.

Gharahkhani er født i Teheran i Iran, men i 1987, bare fem år gammel, flyktet han med sine foreldre til Norge på grunn av den islamske revolusjonen i landet. Han endte opp i bygda Skotselv utenfor Drammen med 600 innbyggere.

Boka vil beskrive hvordan det er å være født inn i en revolusjon og en krig, om flukten og livet i Norge, forteller stortingspresidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer