Britney Spears:

Gir ut bok: - Vanskelig

Britney Spears skal gi ut bok der det forventes at det mye omtalte dramaet rundt hennes vergemål skal få mye plass. En massiv budkrig pågikk blant flere forlag for å sikre rettighetene til bokutgivelsen.

BLIR FORFATTER: Britney Spears skal gi ut bok der hun skal fortelle om livet og karrieren. En massiv budkrig pågikk for å sikre rettighetene til boken. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP,
BLIR FORFATTER: Britney Spears skal gi ut bok der hun skal fortelle om livet og karrieren. En massiv budkrig pågikk for å sikre rettighetene til boken. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, Vis mer
Publisert

I midten av februar ble det kjent at Britney Spears har landet en av verdens mest lukrative bokkontrakter.

En massiv budkrig har pågått blant amerikanske forlag, og Simon & Schuster vant. Ifølge Page Six skal forlaget ha betalt 15 millioner dollar – eller rundt 100 millioner kroner for rettighetene

Åpner opp

Det ligger likevel noen mil bak Obama-paret som i 2017 signerte en kontrakt med Penguin Random House og skal ha fått 65 millioner dollar for å skrive flere bøker. I avtalen lover popstjernen å fortelle om alt fra den spede starten på stjernehimmelen, til sine spektakulære familieforhold, skriver The Guardian.

I boka er det ventet at artisten skal fortelle sin egen historie om blant annet karrieren og familien hennes. Bokavtalen kom måneder etter Spears kjempet for å få sin egen far fjernet som vergen hennes. Etter en lang strid ble vergemålet opphevet etter 13 år. Omtalen av vergemålet resulterte i bevegelsen #FreeBritney, og det er ventet at Spears egne ord om dette vil få stor plass i boka.

Mandag bekreftet Spears at hun skal skrive bok. Det gjorde hun i et Instagram-innlegg som i ettertid har blitt slettet.

Ifølge Hollywood Reporter har artisten beskrevet skriveprosessen som «vanskelig», «helbredende» og «terapeutisk.

- Det er også vanskelig å bringe opp igjen tidligere opplevelser i livet mitt. Jeg har aldri vært i stand til å uttrykke det åpent tidligere, skal Spears ha skrevet på Instagram.

FRI: Etter å ha levd under vergemål de siste 13 årene, kunne superstjernen Britney Spears endelig slippe jubelen løs etter mange års kamp mot sin far. Nå er Britney «fri». Video: AP / NTB / Scanpix / Instagram Vis mer

Anklaget søsteren for løgn

I januar ga lillesøsteren, Jamie Lynn Spears, ut boka «Things I should have said». Det resulterte i en stor konflikt mellom Britney og søsteren. Bakgrunnen var at søsteren kom med flere påstander om henne i boka. Spears tok til Twitter der hun anklaget søsteren for å komme med løgner om henne for å tjene penger.

Lynn har på sin side uttalt at hun har forsøkt å hjelpe Britney ut av vergemålet. Det avviser Britney Spears.

I Instagram-innlegget mandag kom Spears med et nytt stikk til søsteren.

- Beklager hvis jeg har fornærmet noen med å skrive disse historiene. Men som at min søster lovlig kan nevne navnet mitt i hennes bok over 200 ganger, gråte på tv, og få et ektefølt «awww» fra de fleste, har også jeg rett til å dele noen avsnitt på Instagram, skal Spears ha skrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer