Anmeldelse: «Dyrene sover» av Kjersti Annesdatter Skomsvold og Mari Kanstad Johnsen

Gnistrende godnatt-bok

«Dyrene sover» er festlig og fargesprakende kvalitetsunderholdning for barna.

RIKHOLDIGE: Det tar tid for både voksne og barn å lete ferdig i de rikholdige bildene til Maria Kanstad Johnsen. Utsnitt av illustrasjon fra boka
RIKHOLDIGE: Det tar tid for både voksne og barn å lete ferdig i de rikholdige bildene til Maria Kanstad Johnsen. Utsnitt av illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Glitrende gode godnatt-bøker florere ikke, og det er lett å ty til klassikerne i sjangeren. Det er bra; barna merker når vi leser med kjærlighet til boka og historien. Samtidig er det de siste årene kommet to knallgode, innovative, norske fortellinger for kveldsstunden. Begge lysende illustrert av Mari Kanstad Johnsen.

Sist ut er «Dyrene sover» av Kjersti Annesdatter Skomsvold, kjent for gode voksenromaner.

Men den som har ryggmargsrefleksen «sukk, enda en voksenbokforfatter som gjør venstrehåndsarbeid» blir skammelig skuffet, for «Dyrene sover» er festlig og fargesprakende kvalitetsunderholdning for barna.

Fargerik og lærerik

Det er leggings, og Bo gjør som mange små: Skrur opp tempoet. Han er høyt og lavt, mens mamma kaster halvbekymrede blikk: «-Nå er det natta, Bo. Bo blir stående på ett bein. -Men jeg har allerede lagt meg! -Hva mener du, spør mamma. -Jeg er en papegøye, sier Bo». Dermed er eventyret i gang. Bo og mamma leker seg gjennom kveldens rutiner med kvelds, bading og legging, mens de diskuterer hvordan dyrene sover. På Bos vei til senga lærer barna at papegøyen sover på ett ben, flaggermusene henger seg opp ned, surikatene klumper seg sammen, og sjiraffene legger rett og slett hodet på baken. Det er morsomt og lærerikt: En perfekt kombinasjon av lek og læring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer