Selda Ekiz

- Hadde ikke råd til julegaver

2021 har vært et krevende år, med både fødsel og sykdom, for Selda Ekiz. Nå er hun bokaktuell med en helt ny type bok, og håper på et helt nytt type år i 2022.

TRIVES SOM MOR: Selda Ekiz ser flere fordeler ved å ha blitt mor i en alder av 36. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TRIVES SOM MOR: Selda Ekiz ser flere fordeler ved å ha blitt mor i en alder av 36. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg kommer fra en fattig, tyrkisk arbeiderklassefamilie. Vi hadde ikke råd til julegaver, og jeg hadde aldri julekalender da jeg var liten. Jeg synes derfor det er veldig trivelig om jeg kan lage noen morsomme juletradisjoner for andre barn, smiler Selda Ekiz (37).

Ved siden av henne ligger den sju måneder gamle datteren Laleh og sover søtt. Mens 37-åringen gikk gravid med henne, gikk hun også svanger med en helt ny type bok. «Seldas julekalender – 24 mysterier fra naturens verden» er en julekalenderbok med 24 tekster som skjuler seg bak hver sin luke som må lirkes opp, en etter en, hver dag fram til jul.

- Siden boka har lukkede luker får ingen lest den i butikken, så jeg håper ikke kjøperne blir veldig skuffa når de ser hva den handler om, fleiper Ekiz.

Om snørr

Hennes julekalender omhandler nemlig ikke bare førjulshygge og juletradisjoner, men tar for seg eksperimenter og naturvitenskapelige spørsmål hun selv alltid har undret seg over om jula, vinteren og alt som har med den mørke årstida å gjøre.

- Jeg håper folk synes det er morsomt å lese om litt ekle og rare ting – som hvor alt snørret vårt kommer fra. Kalenderen gir kanskje ikke kjempegod julestemning, men kanskje foreldre og barn kan sitte sammen og å lære noe, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer