Leselyst med Olav Gunnar Ballo:

- Hadde rett hele tiden

Olav Gunnar Ballo leser ikke selvhjelpsbøker - med ett unntak: ei håndbok for hypokondere.

SVIK: Ei bok om kjærlighet, lengsel, svik og død har gjort uutslettelig inntrykk på eks-politiker Olav Gunnar Ballo. Foto: Privat
SVIK: Ei bok om kjærlighet, lengsel, svik og død har gjort uutslettelig inntrykk på eks-politiker Olav Gunnar Ballo. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

- Jeg leser gjerne flere bøker parallelt. Ei av dem er «Hitchcock/ Truffaut», som kom i fransk originalutgave i 1966, men denne er på engelsk. I boka intervjuer den franske filmregissøren Francois Truffaut regissøren Alfred Hitchcock om alle hans filmer. Omtanken bak hver scene i hver Hitchcock-film er utrolig. Så parallelt med lesingen av den boka og diverse biografier om Hitchcock, har kona og jeg sett filmene hans i tur og orden. «North by Nortwest» framstår som grunnlaget for den første Bond-filmen, med Cary Grant i hovedrollen. I fjor besøkte vi de ulike innspillingsstedene til filmen «Vertigo» i California. Innsikten nevnte bok gir om filmkunst er som en åpenbaring.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- «Egypteren Sinuhe» av finske Mika Waltari. Selv om boka handler om oldtidens Egypt, vel 1300 år før vår tidsregning, er betraktningene allmenngyldige; om kjærlighet og lengsel, svik, forgjengelighet og død. Når legen Sinuhe blir for høyttravende og opprømt, tar tjeneren Kaptah ham ned med utsagnet: «Din tale er som fluesurr i mine ører», uten at Sinuhe lar seg fornærme av tjenerens hang til frekkhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer