Per Heimly om Ari Behn:

- Han reddet meg ut av et helvete

I sin nye bok forteller Per Heimly om hvordan Ari Behn reddet ham fra en LSD-«bad trip».

SKRIVER OM VENNSKAPET: I boka «Blodbror» skriver Per Heimly om vennskapet med Ari Behn. Foto: Vidar Ruud / NTB
SKRIVER OM VENNSKAPET: I boka «Blodbror» skriver Per Heimly om vennskapet med Ari Behn. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fotograf Per Heimlys nye bok «Blodsbror», skrevet i samarbeid med Jo Johansen, forteller Heimly om sitt liv med Ari Behn, alt fra denne ville starten, det sju år lange uvennskapet og de siste åra.

I boka skildrer Heimly hvordan han og Behn ble nære venner etter at han havnet i en psykedelisk krise, eller« bad trip», etter å ha tatt LSD.

Året var 1996 og Heimly åpner opp om sitt forhold til narkotika, og forteller at alkohol egentlig var mer enn nok. Men da han fikk kloa i LSD ble fristelsen for stor. Heimly hadde en kompis på besøk som var sterk motstander av narkotika, og stemningen i Heimlys studio ble brått ubehagelig. Verre skulle det bli da LSDen begynte å påvirke han.

- Det var som om han ble en diger, rødglødende demon, mens jeg var et nyfødt og hjelpeløst barn. Vinen jeg hadde sølt utover det hvite gulvet skrek mot meg. Vinen på gulvet ble som et hav av blod, og jeg lå der og svømte mens denne onde demonen hang faretruende over meg, skriver Heimly.

Ringte Ari

Heimlys bad trip førte til at han trodde kompisen hadde drept to jenter som også var på besøk, og nå var ute etter å drepe han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer