Anmeldelse: Brit Bennett, «Det som forsvinner»

Hårene reiser seg

Brit Bennetts «Det som forsvinner» er både et besettende forsvinningsdrama og en sterk historie om identitet.

BRIT BENNETT: «Det som forsvinner» er den amerikanske forfatterens andre bok. Den gikk rett til topps på New York Times' bestselgerliste, ble nominert til National Book Award, og skal filmatiseres av HBO. Foto: GYLDENDAL
BRIT BENNETT: «Det som forsvinner» er den amerikanske forfatterens andre bok. Den gikk rett til topps på New York Times' bestselgerliste, ble nominert til National Book Award, og skal filmatiseres av HBO. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rydd plass i kalenderen: «Det som forsvinner» er ikke en bok du leser etappevis. Brit Bennett maner fram en sterk historie om å søke ut av seg selv og bli tvunget tilbake til røttene.

Fortellingen er spekket med lengsel og dype sår, og hele veien utforsker den hva det koster å oppnå det du drømmer om. Tidvis blir det så spennende at armhårene reiser seg.

Bennetts univers er befolket av karakterer som vet å skape seg sitt eget liv. Slik ser det i hvert fall ut utenfra – og slik er det vi ser dem, gjennom øynene til en utenforstående forteller med fri tilgang til deres tanker og følelser.

Stella og Desiree

Den første vi møter er Desiree. Vi får vite at hun og tvillingsøsteren Stella rømte fra hjembygda Mallard som 16-åringer. Begge har farget opphav, men er selv lyse i huden. Så hvem er det blåsvarte barnet Desiree leier i hånda? Boka åpner med en higen etter å plassere og definere – det som i sin tid drev tvillingene fra hverandre. Som voksen lengter Desiree etter søsteren. Hun lærer seg å lese fingeravtrykk, for pengenes skyld. Men ingenting av det hun lærer gjør det noe lettere å spore opp Stella.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer