Øystein «Pølsa» Pettersen:

Håver inn: - Folk sa jeg var gæren

Øystein «Pølsa» Pettersens bok «Helt konge» har ligget tolv uker i toppsjiktet av boklistene. Siden han gir ut boka på eget forlag, sitter han igjen med en større del av kaka enn det som er vanlig.

LITTERÆR DEBUT: Den tidligere skiløperen Øystein «Pølsa» Pettersen forfatterdebuterte med sin egenpubliserte bok «Helt konge» i januar. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LITTERÆR DEBUT: Den tidligere skiløperen Øystein «Pølsa» Pettersen forfatterdebuterte med sin egenpubliserte bok «Helt konge» i januar. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar ga Øystein «Pølsa» Pettersen ut boka «Helt konge» på eget forlag. Den tidligere skiløperens litterære debut har nå ligget tolv uker i toppsjiktet på bestselgerlista for generell litteratur. Hittil har boka solgt over 20 000 eksemplarer.

- Vi hadde lyst til å ha eierskap på produktet fra start til mål, sier Pettersen om hvorfor han valgte å gi ut bok på eget forlag.

Ifølge Dagbladets utregninger sitter han nå igjen med en fortjeneste på flere millioner kroner.

- Folk sa til meg at jeg var gæren da jeg trykte opp 20 000 som førsteopplag. Jeg vet ikke hvor mye ei bok skal selge, eller hva man skal forvente, men det jeg håpet på var at leserne fant verdien i den, og det har jeg fått bekreftet, sier Pettersen til Dagbladet.

- Eierskap til eget åndsverk

I flere saker har Dagbladet BOK rettet oppmerksomheten mot forfattere som gir ut bøker på egen hånd, gjennom samarbeid med selskaper som Bookis, BoldBooks og Kolofon. Disse tilbyr forfattere hjelp med å publisere selv.

- Selger forfatteren direkte gjennom Bookis, sitter de igjen med omtrent 70 prosent av utsalgsprisen, sier medeier og COO i Bookis, Lasse Brurok til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer