Feelgood-romaner

Håver inn millioner

Som liten danset amerikanske Sarah Jio (44) folkedans i bunad og følte seg norsk. Nå har forfatteren solgt en halv million romantiske bøker i Norge.

HØYSESONG: Sommeren er høysesong for feelgood-romaner. Amerikanske Sarah Jios siste bok heter «Kjærlig hilsen fra London», og passer inn i kategorien romantisk underholdning. Foto: Lars Eivind Bones
HØYSESONG: Sommeren er høysesong for feelgood-romaner. Amerikanske Sarah Jios siste bok heter «Kjærlig hilsen fra London», og passer inn i kategorien romantisk underholdning. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg lever helt greit med at ikke alle liker sjangeren jeg skriver i. Skulle jeg gått rundt og tenkt at alle vil elske akkurat mine bøker, hadde jeg levd i en fantasiverden.

Sarah Jio smiler. Hun har lange, Barbie-rosa negler som matcher leppestiften perfekt. Håret er bleket og fønet, ansiktet sminket «flawless». Hun ser like «glossy» ut som bøkene hun skriver.

- Etter elleve romaner føler jeg at jeg har funnet min stemme, og mitt publikum.

Jio er i Norge for å snakke om sin nyeste roman, «Kjærlig hilsen fra London», som, ifølge forlaget, er «en hjertevarm bestselger om en ung bibliotekar som arver en bokhandel fra sin mor, som hun ikke har sett på flere år».

Kjærlighetserklæring

Det er høysesong for de gode følelser. Sommerens lektyre skal for mange være romantisk, underholdende og røre ved hjerter. Og forlagene promoterer feelgood-bøker på løpende bånd.

- Det var så romantisk, sier Jio.

Hun forteller om ideen til boka. Den kom etter en tur til London sammen med ham som skulle bli ektemannen hennes.

- Du vet den idylliske, brolagte gatestumpen fra «Love Actually», hvor Juliet i filmen bor i et rosa hus? Og det ringer på døra?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer