Krimforfatternes beste skrivetips:

- Hold rumpa på stolen

Drømmer du om å skrive grøssende god krim? Her er krimforfatternes beste råd for hvordan du kan lykkes.

FORFATTERNES BESTE RÅD: Stå i ubehaget, vær særegen, ha en godt gjennomtenkt plan, er rådene fra de anerkjente krimforfatterne til deg som drømmer å skrive egen krim. Foto: Agnete Brun/MAGASINET, Dagbladet.
FORFATTERNES BESTE RÅD: Stå i ubehaget, vær særegen, ha en godt gjennomtenkt plan, er rådene fra de anerkjente krimforfatterne til deg som drømmer å skrive egen krim. Foto: Agnete Brun/MAGASINET, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å skrive en krimroman er som å være en urmaker: Du sitter med hundre store og små tannhjul som alle griper inn i hverandre, og alle dytter handlingen framover. Men ja, hvordan gjør du det? spør Tom Egeland retorisk.

Den profilerte forfatteren er kjent for å ha skrudd sammen krimbøker der arkeolog Bjørn Beltø nøster opp i mytiske mysterier. I tillegg har han gitt ut en rekke thrillere og spenningsromaner, og holder skrivekurs for dem som drømmer om å bli forfatter. Han mener det er vanskelig å gi konkrete råd for hvordan å få urverket i en krimroman til å sitte så godt at leseren får følelsen av at tida flyr.

- Spør du hundre forfattere om gode skriveråd, får du hundre svar. Men alle kan få inspirasjon av andre, sier han.

Kurs i krim

Går du med en krimforfatter i magen, er det flere som tilbyr råd. I takt med at leserne sluker spenningsromaner og forlagene stadig satser på nye krimtitler, har en rekke aktører de seineste åra startet krimskrivekurs for forfatterspirer. Blant dem er forlaget Cappelen Damm. De har etablert en egen krimforfatterskole.

- Vi har åtte plasser i hver klasse, og det var godt over 200 søkere til det kullet vi har nå, sier krimforfatter Torkil Damhaug som er hovedlærer ved Krimforfatterskolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer