Sara Omar:

Høy temperatur i rettssalen: - Rasistisk

Det gikk hardt for seg i siste innspurt av rettssaken mellom forfatter Sara Omar og regissør Manyar Parwani.

VOLDSOM KONFLIKT: En dokumentarskaper mener Sara Omar har forfalsket store deler av sin fortid. Nå forsøker Omar å få dokumentaren stoppet via retten. Foto: Henriette Mørk.
VOLDSOM KONFLIKT: En dokumentarskaper mener Sara Omar har forfalsket store deler av sin fortid. Nå forsøker Omar å få dokumentaren stoppet via retten. Foto: Henriette Mørk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Sara Omar ropte, Maynar Parwani ropte, Parwanis søster ropte, dommeren ropte.

Slik beskriver danske Politiken handlingsforløpet i rettssaken mellom forfatter Sara Omar og regissør Manyar Parwani. Dagbladet har tidligere skrevet om konflikten mellom de to. Omar vil nemlig stoppe en dokumentarfilm Parwani har laget om henne.

Sara Omar mener at regissøren har tvunget henne til å lyve om sin historie på opptak. Parwani mener opptakene avslører at Omar har løyet om sin bakgrunn, og vonde erfaringer fra det muslimske miljøet i Danmark. Omar har som forfatter gjort stor suksess med romanene «Dødevaskeren» og oppfølgeren «Skyggedanseren», hvor historiene er en blanding av personlige, observerte og konstruerte hendelser fra en konservativ, kvinneundertrykkende muslimsk kultur.

Neste uke faller dommen, men oppløpet har vært en rettssak preget av følelser i høygir og voldsomme beskyldninger.

Fare for æresdrap

Erik Nyborg, Sara Omars advokat, mener Manyar utsetter Omar for fare for æresdrap om dokumentaren offentliggjøres. Nyborg understreket under rettsmøtet mandag, at regissøren allerede har satt Omar i fare ved å ta kontakt med hennes far som bor i Irak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer