Skattelistene 2020:

Hun tjente mest

Jo Nesbø har størst formue av landets forfattere, mens Maja Lunde tjente mest på bok i fjor.

STOR SUKSESS: Både 2019 og 2020 var suksessår for Maja Lunde. I 2020 var hun forfatteren med høyest inntekt i landet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STOR SUKSESS: Både 2019 og 2020 var suksessår for Maja Lunde. I 2020 var hun forfatteren med høyest inntekt i landet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kom likningstallene for 2020. Dermed blir inntekten, formuen og skatten til store deler av den norske befolkningen offentliggjort. Av landets forfattere troner Jo Nesbø på rikingtoppen, med en formue på over 321 millioner kroner i 2020. Det er økning på 14 millioner fra året før.

I fjor kom Nesbø blant annet ut med boka «Kongeriket» som ble møtt med strålende kritikk. Av Dagbladet fikk boka terningkast seks.

Nesbøs inntekt har derimot gått noe ned i løpet av fjoråret. I 2019 hadde han litt over 2,8 millioner kroner i inntekt, mens i 2020 ligger tallet på 2,6 millioner kroner.

Hun tjente mest

Høyest inntekt av forfatterne i 2020 hadde Maja Lunde, med over 11,6 millioner kroner. I 2018 gjorde hun stor suksess med boka «Snøsøsteren». Boka ble årets mest solgte, og sørget for millioninntjening for Lunde.

I 2020 kom hun også ut med boka «De første dagene», en serie korte dagbokliknende opptegnelser tar Lunde fra den første måneden etter coronavirusets inntog i Norge.

I fjor fulgte hun opp suksessen med boka «Solvokteren». I tillegg kjøpte film og serieprodusenthuset Anonymous Content, rettighetene til den norske forfatterens bestselger «Bienes historie».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.