Ny bok om Arbeiderpartiet:

Hvis Ap-folk skulle trenge en kniv under landsmøtemiddagen, kan de trolig bare trekke en ut av ryggen på sidemannen

Boka «Alle skal ned» byr på rystende lesning om Arbeiderpartiets indre brytninger.

Fire som ble tre: Fra venstre: nestleder Trond Giske, partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og Kjersti Stenseng.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Fire som ble tre: Fra venstre: nestleder Trond Giske, partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og Kjersti Stenseng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere uker har det hersket tilløp til popkorn-stemning i politisk interesserte kretser, og ikke bare fordi KrFs mulige sidebytte skaper furore.

Den lenge varslede boka fra VG-journalistene Marie Melgård og Lars Joakim Skarvøy, om Arbeiderpartiets valgnederlag, og seinere splittende og alvorlige metoo-krise, hadde lanseringsdato i dag.

Forventningene har vært store til hva to av landets beste politiske journalister kunne grave fram av konflikter i partiet.

Som en teaser til videre lesning: Hvis det er slik at forfatterne føler seg litt ferdig med Arbeiderpartiet nå som boka er sendt i trykken, er jeg villig til å sette penger på at sentrale maktpersoner i andre partier svetter med tanke på at de kan være neste parti ut.

Det er nemlig forbeholdt de modige å spise popkorn til Melgård og Skarvøys bok «Alle skal ned.»

Selv om store deler av historien er kjent stoff, er den så dypt rystende at fast føde brått kan sette seg i halsen ved gjensynet.

Den interne håndteringen av de mange metoo-varslerne framstår som feigt amatørskap. Renkespill, knuste personlige ambisjoner, mangeårige konflikter, elendig samarbeidsklima, dårlig planlegging, og mangel på ledelse er bare stikkord. Og ikke bare gjelder de metoo-saken. Firkløveren med Jonas Gahr Støre, Kjersti Stenseng, Trond Giske og Hadia Tajik kom skakt og uinspirert ut av det fra første stund, skal vi tro forfatterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer