Anmeldelse Dag O. Hessen: «Liv»

Ikke for gud og hvermann

Det er ikke alltid så lett å henge med i svingene når biologiprofessor Dag O. Hessen jakter på mysteriene omkring livets opprinnelse for 3,5 milliarder år siden.

LIVETS BEGYNNELSE: Dag O. Hessen er en anerkjent forsker og populærvitenskapelig formidler, og går løs på spørsmålene om hvordan og hvorfor liv ble til. Foto: Jørn H. Moen
LIVETS BEGYNNELSE: Dag O. Hessen er en anerkjent forsker og populærvitenskapelig formidler, og går løs på spørsmålene om hvordan og hvorfor liv ble til. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Biologen Dag O. Hessen har en glimrende metode for å avbilde livet på jorda. Tenk deg at hele planetens historie spenner over ett døgn, 24 timer fra midnatt til midnatt. Dinosaurene inntar scenen kl. 23. Homo sapiens dukker ikke opp før 23.59, altså ett minutt før teppefall.

«Så hva drev egentlig livet og somlet med alle disse andre timene?» spør han i den nye boka «Liv». Det er akkurat denne «somlingen» han har satt seg fore å formidle. Som bokas undertittel – «Historien om universets mest spektakulære oppfinnelse» - antyder, vil Hessen fortelle hva som skjedde i de drøye 23-24 timene før vi mennesker, universets såkalte herrer, inntraff. Det dreier seg i virkeligheten om 3,5-3,8 milliarder år!

Prisbelønt

Dag O. Hessen har et fortjent renommé som god populærvitenskapelig formidler. Han kan forklare kompliserte sammenhenger såpass forståelig og til dels underholdende at selv folk uten Ph.d. kan henge med i svingene. Når han også bruker sin vitenskapelige kompetanse på politisk aktuelle problemstillinger, leverer han bestselgermateriale. Den forrige boka hans, «Verden på vippepunktet», ble i fjor belønnet med både Brageprisen for sakprosa og selveste Hedersprisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer