Anmeldelse: Grethe Bøe «Snøleoparden»

Iskaldt mageplask

Grethe Bøes oppfølger til «Mayday»-suksessen er ikke særlig vellykket.

ARKTIS: Grethe Bøe er både manusforfatter, regissør og krimforfatter, og hun har et brennende engasjement for Arktis. Her skal vi til Svalbard. Foto: FredJonny
ARKTIS: Grethe Bøe er både manusforfatter, regissør og krimforfatter, og hun har et brennende engasjement for Arktis. Her skal vi til Svalbard. Foto: FredJonny Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Der, dypt under havets overflate, fanget i et evig klaustrofobisk mørke, levde hundre og sekstifem eksepsjonelle menn. I stillhet. Forskanset bak atten tusen tonn pansret stål, rustet med de mest potente masseødeleggelsesvåpnene menneskeheten har skapt, voktet de Vestens undersjøiske grense i øst. Mykt gled apokalypsemaskinen gjennom det dunkle vannet.»

Åpningen på Grethe Bøes arktiske thriller er spennende nok. NATOs ubåt SS Pennsylvania siger gjennom ishavet langt nord, søkklastet med atomvåpen. Det skjer en eksplosjon på båten, og det blir bestemt at de må søke nødhavn i Longyearbyen.

Vi lesere vet at eksplosjonen er et attentat utført av en uhyggelig, skummel gruppe bestående av pengegriske og hensynsløse folk fra våpen- og forsvarsindustrien, et hemmelig tempelriddernettverk, russiske leiesoldater, islamistiske fundamentalister og kinesisk etterretning. Alle har interesse av å skape en internasjonal konflikt med potensial til å utløse en tredje verdenskrig. Den eneste som kan stoppe katastrofen, er jagerpiloten og «villdyret» Ylva Nordahl i samarbeid med den mystiske kinesiske superkvinnen Xi, med kallenavnet Snøleoparden. Og selvsagt Ylvas kjæreste Storm, en langhåret kybernetiker med skyhøy IQ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer