Anmledelse: Paula Hawkins, «Langsom ild»

Ja! Endelig lykkes hun

Strålende tredje bok etter knallsuksessen «Piken på toget». «Langsom ild» er så slentrende velskrevet at den kunne klart seg uten et plott.

Suksess: Paula Hawkins traff blink med «Piken på toget». Nå treffer hun igjen. Foto: John Parkinson
Suksess: Paula Hawkins traff blink med «Piken på toget». Nå treffer hun igjen. Foto: John Parkinson Vis mer
Publisert

Med fare for å gjenta meg selv, og det gjør naturlig nok en tilårskommen kritiker; det er en nytelse å lese virkelig velskrevet krim. Altså krim som har så gode karakterer og er så stilig skrevet at den kunne klart seg uten et plott. Det er tilfelle med britiske Paula Hawkins´ «Langsom ild». Den står nesten til seks i stil, men skjemmes av et lite feilskjær mot slutten.

Høyst uvanlig reaksjon

Ulykkelige og ensomme Miriam bor i en husbåt på Regents Canal i Nord-London. Hun undrer seg over at hun ikke har sett Daniel i nabobåten på noen dager. Hun går til båten, og finner den unge gutten liggende i en pøl av blod med avkuttet strupe.

Reaksjonen hennes på det blodige funnet er høyst uvanlig: «Ved å ankre opp ved siden av båten hennes og deretter la seg myrde brutalt, hadde Daniel Sutherland gitt Miriam en mulighet hun ganske enkelt ikke kunne la gå fra seg, en mulighet til å hevne en urett som hadde blitt begått mot henne.»

Slik åpner «Langsom ild». Det vil si. Før det har vi møtt unge og ganske forskrudde Laura. Hun kommer hjem med hukommelsestap, blodige klær og Daniels armbåndsur. Daniels mor døde noen uker tidligere i en litt ullen hjemmeulykke, mens Daniels vakre tante og selvbevisste forfatteronkel reagerer like underlig på beskjeden om mordet som Miriam gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer