Leselyst: Henriette Steenstrup

- Jeg blir monoman

Henriette Steenstrup har aldri følt seg så ensom som da hun leste Peder Kjøs' «Alene» på rehabilitering i Halden.

DEN FORBUDTE BOK: Da Henriette var liten hadde foreldrene en bok som var off limits i bokhylla. Den måtte hun selvfølgelig lese. Foto: Morten Rakke
DEN FORBUDTE BOK: Da Henriette var liten hadde foreldrene en bok som var off limits i bokhylla. Den måtte hun selvfølgelig lese. Foto: Morten Rakke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva leser du nå?

- Will Smiths selvbiografi, «Will». Den er overraskende godt skrevet og klarer å løfte hans egen historie opp til å handle om noe mer enn ham. Hvilket jeg dessverre ikke kan si om Bryan Cranstons selvbiografi som kjedet meg for mye til å fullføre. Jeg orker ikke å kjede meg når jeg leser lenger og det er litt dumt.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- Det må nevnes to, fordi de har enkelte likhetstrekk i måten jeg responderte på dem: Knausgård og Harry Potter. Jeg er litt monoman, og kunne ligget i telt utenfor bokhandleren for begge seriene. Monomanien medfører at jeg kan bli hekta, en sommer leste jeg alle Jane Austens bøker, og en annen alle Dickens, og en tredje Anne Holt.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

- Dag Johan Haugerud, ingen skriver som ham. Han kjenner meg ganske godt, og det hadde vært all right å spare researchtid. Jeg liker også tanken på mitt liv framstilt på nynorsk, så da kunne Agnes Ravatn ført den i pennen. Eller Nina Lykke fordi hun skriver så morsomt. Det er vanskelig å skrive morsomt. Men alle disse tre klarer det på en absolutt fremragende måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer