Leselyst: Fabian Stang

- Jeg har dysleksi

Fabian Stang syntes det var noe herk å lese. Men så fant han teknikkene.

LESEHEST: Den siste boka Fabian Stang leste var Synne Corells «Likvidasjonen». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LESEHEST: Den siste boka Fabian Stang leste var Synne Corells «Likvidasjonen». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva leser du nå?

- Den siste boka jeg leste er Synne Corells «Likvidasjonen». Den handler om hvordan jødene under krigen ble fratatt alle sine verdier. Skremmende lesning. Skremmende med tanke på hvordan vi mennesker kan oppføre oss. Jeg går å snuser i bokhandlerne. Det var slik jeg kom over Corell. Det er mye fra vår krig som ikke er så godt kjent. Det ikke så lenge siden krigen i Norge. Denne boka er godt skrevet og godt dokumentert.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- Nå holdt jeg på å si «Norges lover». Men det må nok bli Fridtjof Nansens «Gjennom Sibir». Å lese om disse gutta som torde reise på lykke og fromme, hvor ingen kunne komme å hente dem om noe gikk galt. Det har gjort inntrykk. Det aller mest spennende er utferdstrangen mot det fremmede. Det er helt utrolig hva vi mennesker kan.

Hvilken bok har du smuglest?

- Jeg smugleser ikke. Eller jo da, leste jo Bjørneboes «Sangen om den røde rubin» under dyna. Den ble forbudt fordi det var mye sex. Jeg har dysleksi. Derfor ble det egentlig ikke så mye lesing av bøker før jeg ble voksen. Det var noe herk å lese. Men jeg opparbeidet meg noen teknikker etter hvert, som å gå tilbake til setningene når jeg ikke forstår innholdet. Bruke tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer