Leselyst med Maren Uthaug

- Kan ikke fordra menn

Forfatter Maren Uthaug kan ikke fordra menn. Altså mannemenn. I romaner.

KRIM: Hvis noen skal skrive boka om Maren Uthaug, må det bli en krimforfatter som kan gjøre livet hennes mer spennende. Foto: Simon Klein Knudsen
KRIM: Hvis noen skal skrive boka om Maren Uthaug, må det bli en krimforfatter som kan gjøre livet hennes mer spennende. Foto: Simon Klein Knudsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva leser du nå?

- Jeg leser ofte flere bøker samtidig. Nå leser jeg «Detaljene» av Ia Genberg som er ekstremt velskrevet og jeg elsker betraktningene om det levde liv. Den vant den svenske Augustprisen i 2022 og det forstår jeg godt. Samtidig leser jeg Søren R. Fauths «Moloch. En fortælling om mit raseri», et slags langdikt om hans utro kone og hans eget sinne over at livet ga ham dette slaget. Den er faktisk så god at jeg nesten tilgir at han altfor ofte namedropper en eller annen fancy forfatter eller et litterært verk. Den slags finner jeg trettende. Leseopplevelsen blir meta, og for meg mister den da magien. Men her er forfatteren både litteraturforsker og germanist, derfor går namedroppingen en del i tysk litteratur. Og jeg leser storsinnet videre.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- Primo Levi «Hvis dette er et menneske». Den viser hvor skremmende lite man skal skrape i overflata før sivilisasjonen krakelerer. Jeg har en stor forkjærlighet for den slags bøker, og derfor er Jose Saramagos «En beretning om blindhet» og Agota Kristofs «Tvillingenes dagbok» også blant mine yndlingsbøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer