Tegnell:

- Karakterdrap

Anders Tegnell slaktes i ny bok om pandemihåndteringen i Sverige.

KRITIKK: Anders Tegnell får for dårlig coronahåndtering kritikk i ny bok. Foto: NTB/Reuters.
KRITIKK: Anders Tegnell får for dårlig coronahåndtering kritikk i ny bok. Foto: NTB/Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden coronaens inntog i Sverige i mars 2020 har lege og forfatter Lena Einhorn vært en krass kritiker av Anders Tegnell og svenske myndigheters coronastrategi. Allerede 1. februar 2020 skrev hun en mail til Anders Tegnell der hun lurte på om ikke Sverige burde ta større forholdsregler mot covid-19. Svaret hun fikk var kort og avvisende, ifølge henne selv.

Nå er Einhorn ute med boka «Bland hobbyepidemiologer och expertmyndigheter», som av Expressens anmelder beskrives som en «krigskildring».

- Anders Tegnell er antagonisten i Einhorns drama. Han og andre ansatte i folkehelsemyndighetene hadde bare én oppgave – «å gjøre det som sto i deres makt for å holde oss alle friske» – og sviktet den. Merk: De mislyktes ikke, men valgte å la et potensielt dødelig virus spre seg gjennom samfunnet, skriver anmelder Victor Malm i Expressen.

- Helt absurd

Helt siden starten av pandemien har Sverige fått kritikk og blitt latterliggjort for sin coronastrategi. Sveriges taktikk var åpenhet framfor full nedstenging, anbefalinger istedenfor påbud. Konsekvensen ble at svenskene slet med å bremse smitten, og i skrivende stund har landet 15 693 coronarelaterte dødsfall, mot Norges 1416.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer