Hanne Kristin Rohde

Kaster seg på trenden

Flere forfattere har gjort det før henne. Nå er Hanne Kristin Rohde i gang med nytt bokprosjekt. Helt på egen hånd.

SPENT: På tampen av 2020 registrerte Hanne Kristin Rohde et eget forlag. Nå er hun i gang med sitt første selvstendige bokprosjekt. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
SPENT: På tampen av 2020 registrerte Hanne Kristin Rohde et eget forlag. Nå er hun i gang med sitt første selvstendige bokprosjekt. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ønsker å erfare og gjøre alt selv, og ikke bare være en brikke i et forlag som ordner alt, sier Hanne Kristin Rohde.

For åtte år siden sa hun opp topplederstillingen i politiet og debuterte med sin første krimroman «Mørke Hjerter». Deretter har bestselger-seriene «Blålys» og «Wilma Lind» solgt i bøtter og spann for Kagge Forlag.

Men i 2020 registrerte Rohde sitt eget forlag og kalte det Moonlight. Nå skal hun gi ut sin første barnebok, «Spionklubben», helt på egen hånd. Ideen fikk hun allerede i 2018. På et Widerøe-fly fra Florø, da hun snakket med sidemannen.

- Han var ung, innovativ og hadde vunnet en gründerpris. Jeg glemmer aldri ansiktsuttrykket hans da jeg fortalte om hvordan forlagsbransjen fungerer; der gir man blant annet fra seg rettigheter til eget verk. Han fikk meg til å føle meg som den sjuende far i huset, forteller Rohde.

Etter dette begynte hun å gruble.

Økende trend

Det er en stadig økende trend at forfattere gir ut bøker på eget forlag. I begynnelsen av januar ga Øystein «Pølsa» Pettersen ut boka «Helt Konge» på eget forlag, i samarbeid med Bookis. Boka forhåndssolgte 5000 eksemplarer og ligger nå på andre plass på topplista for generell litteratur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer