Strawberry:

Kjøper Pitch forlag

Strawberry Publishing har kjøpt Pitch Forlag.

SLÅR SEG SAMMEN: Bak: Jonas Forsang og Alexander Henriksen fra Strawberry. Foran de fire ansatte i Pitch Forlag: (f.v.) Jens Skaaland, Wenche Haugsand, Stian Hjelvin Andersen og Inger Rødseth (foto: Magne Risnes/Strawberry Publishing)
SLÅR SEG SAMMEN: Bak: Jonas Forsang og Alexander Henriksen fra Strawberry. Foran de fire ansatte i Pitch Forlag: (f.v.) Jens Skaaland, Wenche Haugsand, Stian Hjelvin Andersen og Inger Rødseth (foto: Magne Risnes/Strawberry Publishing) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strawberry Publishing har kjøpt Pitch Forlag, melder forlaget i en pressemelding.

- Vi er utrolig imponert over hva Pitch har fått til på egen kjøl, nå skal vi legge til rett for at de skal kunne fokusere enda mer på å bygge fantastiske forfatterskap, sier Alexander Henriksen, administrende direktør i Strawberry Publishing i pressemeldingen.

Pitch Forlag var eid 20 prosent av Aschehoug Forlag og 80 prosent av de tre Pitch-gründerne Wenche Haugsand, Stian Hjelvin og Jens Skaaland. Strawberry Publishing har kjøpt samtlige aksjer og tar over selskapet 1.oktober, det vil ikke medføre noen store endringer, informerer selskapet.

Solgte med vekst

- Vi så en mulighet i markedet, satte oss noen mål og gikk for dem. Vi hadde i utgangspunktet en fem-års plan og den har vi overlevert på. Nå var tiden kommet for å oppsummere og vurdere veien videre, og det manglet ikke på interesse, men Strawberry har framstått utrolig seriøse og motiverte i hele prosessen, sier forlagssjef Wenche Haugsand.

I sommer kunne bok365 melde om jubeltall for Pitch Forlag. I årsregnskapet kom det fram at forlagest omsetning økte i fjor fra knappe 10 millioner i 2019, til 18,6 millioner kroner. Driftsresultatet økte over samme tidsperiode fra et lite underskudd, til et overskudd på 4,8 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer