Abdulrazak Gurnah

Kommer til Norge: - Stort

Årets vinner av Nobelprisen i litteratur, Abdulrazak Gurnah, blir gjest under Norsk Litteraturfestival til våren.

NORGESAKTUELL: Et av Abdulrazak Gurnahs første besøk som nobelprisvinner er Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Foto: NTB/AFP.
NORGESAKTUELL: Et av Abdulrazak Gurnahs første besøk som nobelprisvinner er Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Foto: NTB/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I oktober ble det kjent at Abdulrazak Gurnah fikk Nobelprisen i litteratur for 2021. Den tanzanianske forfatteren var for mange ukjent, men flere har nå fått øynene opp for hans bøker som skildrer flyktningers opplevelse av utenforskap, og møter med nye kulturer og kontinenter. Som et av verdens største navn i litteraturen er Norge et av hans første besøk som fersk nobelprisvinner.

- Vi er veldig stolte over at Norge er et av de første landene Gurnah besøker etter tildelingen av Nobelprisen, og vi gleder oss til at han skal møte norske lesere, sier forlagssjef i Gyldendal Cathrine Bakke Bolin til Dagbladet.

Gurnah kommer til Norge i sammenheng med Norsk Litteraturfestival i Lillehammer i mai til neste år. Festivalen er den største i Norden, og har et bredt program med rundt 300 arrangementer, 400 artister, og et publikumstall på i overkant av 30 000.

- Selv om flere av bøkene hans ble oversatt til norsk og utgitt av Aschehoug på 90-tallet, var det nok ikke så mange norske lesere som kjente forfatterskapet før Nobelprisen. Jeg er av dem som har fått øynene opp for dette viktige og imponerende forfatterskapet, og vi gleder oss stort til å få besøk på Lillehammer i mai, sier Marit Borkenhagen, festivalsjef for Norsk Litteraturfestival til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer