Podkasten «Lettlest»

- Kuttet av tommelen med øks

Programleder og sexolog Tuva Fellmans ukjente drama.

OM LOE OG LITT TIL: Tuva Fellman vil gjerne inn i hodet på Erlend Loe. Hør hvorfor i denne ukas utgave av Dagbladet-podkasten «Lettlest». Foto: Morten Rakke
OM LOE OG LITT TIL: Tuva Fellman vil gjerne inn i hodet på Erlend Loe. Hør hvorfor i denne ukas utgave av Dagbladet-podkasten «Lettlest». Foto: Morten Rakke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var med faren min på jobb og fikk tak i ei øks uten at han så det.

I denne ukas utgave av Dagbladet-podkasten «Lettlest» forteller programleder og sexolog Tuva Fellman om hva som skjedde da hun som lita jente kappet av seg tommelen. Hun forteller også hvorfor hun ikke klarer å lese om alvorlig sykdom, om barneboka som skremte vettet av henne, hvorfor hun elsker ordet «fitte» og hvorfor hun så gjerne vil inn i hodet på Erlend Loe.

Men nå: øksekappinga.

Dinglende tommel

- Faren min er snekker og jeg var med ham på jobb. Jeg fant ut at jeg ville hogge ved og gikk for å lete etter ei øks.

Og øks fant lille Tuva.

- Jeg hadde sett bestefaren min hogge ved, og han satte alltid vedkubben ned og holdt den fast – med tommelen oppå vedkubben. Det jeg ikke hadde fått med meg var at han flyttet vekk tommelen idet han lot øksa falle.

Voksne Tuva Fellman ler høyt.

Lille Tuva Fellman løp – gråtende og med tommelen hengende og dingle – til faren sin. Derfra bar det videre til sykehuset, der tommelen ble sydd på igjen

- Jeg kunne få hva jeg ville av ham i åra etterpå fordi han hadde så dårlig samvittighet. Men det var jo ikke hans skyld, stakkar, ler Fellman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer