Fransk minister i boktrøbbel

Latterliggjort for sexscener

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire har skrevet roman med et avsnitt om analsex. Sånt blir det bråk av.

EROTIKK: Frankrikes finansminister Bruno Le Maire er også forfatter. Av til tider eksplisitte erotiske scener. Foto: NTB
EROTIKK: Frankrikes finansminister Bruno Le Maire er også forfatter. Av til tider eksplisitte erotiske scener. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Streiker og frustrasjon over pensjonsreform og økonomi har preget Frankrike i lang tid, men nå har den franske finansministeren Bruno Le Maire fått enda mer å stri med. På grunn av en roman han selv har skrevet, melder The Guardian.

Nylig kom boka «Fugue Américaine» - oversatt til norsk betyr det amerikansk fuge – en historie om den legendariske pianisten Vladimir Horowitz fortalt av hans to brødre, Oskar og Franz, som reiser til Cuba for å delta på en av hans konserter.

Hvordan kan en finansminister som har stått i fronten for Macrons omstridte pensjonsreform ha tid til å skrive en roman når så mange av landets innbyggere er i økonomisk trøbbel? Lytter ikke regjeringen til landets bekymringer?

Hån og forvirring

Folk er sinte. Opposisjonspolitikere raser. Men det de er aller mest opptatt av, er en enkelt side i kapittel 11, skriver France24.com. Det er her vi får den eksplisitte og erotiske scenen som er spredt på sosiale medier og møtt med både hån, latterliggjøring og forvirring. Ifølge den franske utgaven av Huffington Post, har Bruno Le Maire skrevet om anus, og det var ingen var klare for.

Sex-scenen skal handle om en av pianistens brødre som har en opplevelse med en viss Julia, rapporterer Euronews: «Hun vendte ryggen mot meg, hun kastet seg ned på senga, og viste meg den brune bulen rundt anus. ‘Kommer du Oskar? Jeg er utvidet som aldri før’», står det.

Og det var det.

ØKONOMI: Finansminister Bruno Le Maire har stått i spissen for Frankrikes nye pensjonsreform som øker aldersgrensen fra 62 til 64 år. Foto: NTB
ØKONOMI: Finansminister Bruno Le Maire har stått i spissen for Frankrikes nye pensjonsreform som øker aldersgrensen fra 62 til 64 år. Foto: NTB Vis mer

Skrev Harlequinromaner

Ifølge The Guardian er siste setning «Je suis dilatée comme jamais» på fransk, en setning som også skal ha dukket opp på demonstrasjonsplakater 1. mai.

På et av Frankrikes mest populære radioprogram, leste komiker Sophia Aram opp sexscenen til tonene av «Spandau ballet» før hun vitset om hvordan økonomien står i knestående.

Bruno Le Maire har vært finansminister siden 2017. Han har gitt ut 13 bøker, fem av dem de siste fire åra, og som ung skrev han Harlequin-romaner fra sykehusmiljøet under pseudonymet Duke William.

Viet til jobben

Når det kommer til bråket rundt hans siste roman, har han meldt på Twitter at han skjønner at mange lurer på hvordan han får tid til å skrive mens han er minister. Videre forteller han at han er viet til jobben, men at han også har lært å finne en «personlig balanse».

«Noen går på museer, kinoer, konserter, ser fotball. Andre driver med hagearbeid eller går fotturer. Jeg skriver», skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer