Anmeldelse: Jojo Moyes, «Når hvalene synger»

Løkkeskriftroman for rødgrønne

Romantikk og miljøvern i forutsigbar blanding. Ikke Jojo Moyes' beste.

JOJO MOYES: Den britiske forfatteren er en bestselgermaskin. Hun har solgt 30 millioner bøker på verdensbasis. Foto: NTB
JOJO MOYES: Den britiske forfatteren er en bestselgermaskin. Hun har solgt 30 millioner bøker på verdensbasis. Foto: NTB Vis mer
Publisert

BOK: Millioner av norske lesere har et intenst forhold til den britiske forfatteren Jojo Moyes. Særlig er det trilogien om kjærlighetslivet til Lou Clark – «Et helt halvt år» (2012), «Etter deg» (2015) og «Fremdeles meg» (2018) – som har gjort henne til en folkekjær forfatter her hjemme. På det internasjonale markedet har hun solgt over 30 millioner bøker. Det er slike tall bare såkalte løkkeskriftromaner og krim oppnår.

Løkkeskriftromanene har fått sitt oppnavn på grunn av romantisk design på coverne og innhold som holder det forsiden lover. Sjangeren appellerer nok mest til kvinner, men når slike underholdningsromaner er godt skrevet, er de vel verdt en kveld foran peisen eller i flysetet. Jojo Moyes er blitt en bestselger fordi hun leverer varene. Spennende historier, innimellom tåredryppende fortalt.

Eldre bok

At forlaget nå forsøker seg på en eldre Jojo Mayes-utgivelse, kan man jo forstå. «Når hvalene synger» utkom på engelsk i 2007 som «Silver Bay». Det dreier seg om en temmelig formelbasert historie om naturvern i strid med griske og hensynsløse utbyggere. Aktuell problemstilling, med andre ord, en løkkeskriftroman for rødgrønne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer