Eyvind Hellstrøm

- Mange unge hater ribbe

Mange unge lider seg gjennom tradisjonell, norsk julemat, mener Eyvind Hellstrøm. Sammen med samboer Anita Rennan har han nå vunnet Kokebokprisen tre år på rad.

FISKEMISJONÆRER: Samboerparet Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm har vunnet pris for sin siste kokebok om sjømat. Hellstrøm vil gjøre sitt for å få flere til å spise fisk. Foto: Shad Madian
FISKEMISJONÆRER: Samboerparet Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm har vunnet pris for sin siste kokebok om sjømat. Hellstrøm vil gjøre sitt for å få flere til å spise fisk. Foto: Shad Madian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Hjemme hos oss er hun den strenge, sier Eyvind Hellstrøm (73) og smiler til samboer Anita Rennan (42).

– Ja, jeg er hakket strengere og veldig tydelig, parerer hun.

I over et tiår har TV-seere sett Hellstrøm være en kompromissløs forkjemper for skyhøy matstandard, mens han har veiledet alt fra restauranteiere til kjendiser og TV-makker Truls Svendsen – ofte med krass røst. Hellstrøm er blitt så kjent for sin strenghet at flere var redd ham da tv-duoen åpnet pop up-bistroen «Truls à la Hellstrøm Bistro» et program som er blitt vist på TV 2 denne høsten.

Parallelt med tv-jobbingen har den prisbelønte kokken de siste åra laget kokebøker med samboeren, og på hjemmebane er det, ifølge paret, Rennan som ikke viker på kravene.

– Er du sikker på at det skal se sånn ut, sier Anita noen ganger, innrømmer Hellstrøm.

– Det blir litt dårlig stemning når hun setter ned foten, men da tar jeg bare retten tilbake og prøver å tenke litt nytt og annerledes. Ofte når noe er veldig komplekst, må jeg forenkle.

– Ja, vi skal inspirere, og ikke imponere folk, mener Rennan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.