Fanny Bratland Andersen

Måtte på avrusning

Fanny Bratland Andersen var artisten som spilte på Slottsfjellfestivalen og aldri sa nei til en fest. Ingen visste hvor mye alkohol hun egentlig drakk.

FESTJENTA: For Fanny Bratland Andersen ble alkohol en slags medisin for å døyve smertene hun hadde inni seg. Og ikke minst gjorde det livet morsommere. Foto: Nicklas Knudsen
FESTJENTA: For Fanny Bratland Andersen ble alkohol en slags medisin for å døyve smertene hun hadde inni seg. Og ikke minst gjorde det livet morsommere. Foto: Nicklas Knudsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var Smirnoff Ice og lag på lag med maskara. Det var billige bobler som gled ned i halsen, høy latter og gutter med altfor mye hårgelé. Det var alltid en fest å gå på. Det var alltid øl, og aldri bare én - hvis de andre drakk to, drakk Fanny i hvert fall sju. Da forsvant angsten og den usynlige smerten på innsida. Hun følte seg glad. I noen timer. Den følelsen kom ikke før neste gang hun åpnet en øl eller ei flaske vin. Noe hun mest sannsynlig gjorde dagen etter.

- Jeg tenkte at jeg festet som alle andre, helt normalt. Drikkingen min var ikke noe problem.

Fanny Bratland Andersen (27) rister på hodet og bestiller cola light. Det er to og et halvt år siden hun ble lagt inn på avrusning. Og to og et halvt år siden hun begynte å skrive på det som nå er blitt til boka «Festjenter gråter aldri». Ei bok hun har skrevet sammen med bestevenninnen Helene Berger Lindh (26).

Hun forteller om den kvelden hun satt alene hjemme, med voldsom angst og mye alkohol. Det var i 2018. Da hun havnet på legevakta, hadde hun 3,2 i promille.

- Jeg husker legen så alvorlig på meg og spurte: «Det var sånn at du hadde drukket alene?» Og så lurte han på om dette var noe jeg pleide å gjøre, drikke alene. De så alvorlig på unge mennesker som ble så fulle, uten en gang å ha vært på fest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer