Sommerboka: Lars Saabye Christensen

Måtte skrive på sykehuset

Lars Saabye Christensen har lært seg metoder for å skrive hvor som helst, og byr på råd i ny bok om hjemmekontor. Det var nødvendig for ham å klare å skrive fra sykehuset da han fikk kreftbehandling.

Måtte skrive på sykehuset
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Et vindu er et vakkert møbel, og metaforisk sett er det åpningen ut mot den verden man utforsker. Man bør alltid ha et vindu på et hjemmekontor, sier Lars Saabye Christensen (68) og titter ut på bylivet utenfor.

Forfatteren bak romanklassikere som «Beatles» og «Halvbroren» har siden debuten i 1976 gitt ut mer enn 50 ulike bøker, i vidt forskjellig sjangre. Til høsten kommer han med tre nye utgivelser – en diktsamling, en samling med lengre fortellinger og en antologi om hjemmekontor.

68-åringen har benyttet utallige timer på hjemmekontor etter at han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for sin første diktsamling. Da pandemien traff, slo det ham at folk som plutselig ble henvist til arbeid hjemme kunne ha noe å lære av forfattere med lang hjemmekontorerfaring. I august gir han derfor ut boka «Hjemmekontoret» med bidrag fra kjente forfattere som Selma Lønning Aarø, Cecilie Enger, Kjartan Fløgstad, Vigdis Hjorth, Jan Kjærstad, Olaug Nilssen, Agnes Ravatn, Dag Solstad og Thorvald Steen.

- Det de skriver bekrefter mine mistanker om hvor viktig det er for forfattere å ha rutiner for disiplin, og et sted man er fortrolig med og trives i. Samtidig som at de er nært knyttet til sted og rom, er mange forfattere også i stand til å jobbe hvor som helst. Men hovedbasen er hjemmekontoret, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.