Lord Rein Alexander i Leselyst

Måtte ta et oppgjør

Lord Rein Alexander puteleser Lars Mytting og er sikker på at han elsket Victoria like høyt som Knut Hamsun selv.

LATE BLOOMER: Lord Rein Alexander, ja han heter faktisk Lord, det var 50-årsgaven fra hans kjære Marie, var 26 år første gang han leste ei bok av fri vilje. Da var han i gang. Foto: Agnete Brun
LATE BLOOMER: Lord Rein Alexander, ja han heter faktisk Lord, det var 50-årsgaven fra hans kjære Marie, var 26 år første gang han leste ei bok av fri vilje. Da var han i gang. Foto: Agnete Brun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva leser du nå?

– Jeg puteleser Lars Myttings «Svøm med dem som drukner». Slår på lommelyktfunksjon på mobilen, og støtter den mot haka som leselampe. Vi har to små, og jeg har ikke hjerte til å holde Skattekartet (min kjære Marie) våken. Etter å ha funnet dyp leseglede i «Søsterklokkene» og «Hekneveven» måtte jeg ha mer av språket og stilen til Mytting. Ett kapittel inn i «Søsterklokkene» stoppet jeg hvemsomhelst på gata og fortalte hvor god han er til å skrive. En ting er historiene, men måten, måten er den store nytelsen.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

– Følelsene og bildene i alt jeg leser er med meg i hverdagen. I tillegg blir jeg veldig inspirert. Da jeg leste «Markens grøde», kjøpte jeg en nedlagt gård der familien min stammer fra. Etter «Alkymisten», avsluttet jeg Royal Academy i London, lyttet til universet og mønstret på en båt og jobbet i Barentshavet, før jeg fløy med vinden og endte opp med studier i Italia. Det er kanskje bra jeg ikke leser mer. Jeg leste for første gang, av fri vilje, som 26 åring, så jeg var forresten sent i gang. Hmm jo, og så leser jeg veeldig sakte, eller snarere – setninger og gjerne hele avsnitt – om igjen, og om igjen, for å få med meg hva jeg leser.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

– Thomas Enger som skrev bøkene om Henning Juul, og samarbeider nå med Jørn Lier Horst. Enger er både journalist, krimforfatter, musiker og komponist. Og så er han så god å snakke med når vi spiller golf, selv om han slår meg.

Hvilken bok har du smuglest?

– Det får du ikke vite.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

– Jeg har lest en del Dale Carnegie, og burde tatt til meg mer av hans visdom. Profeten av Kahlil Gibran er god. Jeg hører mye på HeadSpace og liksommediterer, og har stor tiltro til meditasjon, og at vi kan ta tak og bli bedre utgaver av oss selv.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

– Jeg har lest mye Nesbø, men nå er jeg ferdig. Sorry Harry!

… og hvilken romankarakter ville du ligget med?

– Altså, jeg lever meg veldig inn i bøker. Jeg elsket Victoria sikkert like høyt som Hamsun selv, men da jeg forsto at Månestråle i Sølvpilen aldri kom til å bli min, måtte jeg ta et oppgjør med meg selv og sluttet å forelske meg i fiktive karakterer. Men som Reiss-Anderssen tilnærmet skrev: «Glem aldri henne du aldri møtte, (…) for hun alene er det du elsker i den du elsker».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer