Carsten Jensen:

Mistet stesønnen: - Han var utrolig

Carsten Jensen har lært å leve på nye måter etter coronapandemien og sjokket da stesønnen Raph brått døde i fjor.

AKTUELL: Forfatteren Carsten Jensen kommer nå med boka «Øvelser i avskjed - en koronakrønike» som blant annet handler om coronapandemien og bortgangen til stesønnen Raph. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
AKTUELL: Forfatteren Carsten Jensen kommer nå med boka «Øvelser i avskjed - en koronakrønike» som blant annet handler om coronapandemien og bortgangen til stesønnen Raph. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 12. mars i fjor satt forfatter Carsten Jensen på en tom flyplass i Los Angeles, på vei hjem til Danmark, hvor han skrev et leserinnlegg for Dagbladet.

«La oss omsider innse at vi bare har én verden, og at det er et felles ansvar å ta vare på den. Og la oss så returnere til fellesskapet, fulle av handlekraft og vilje til forandring.», skrev han den gangen.

Nå forsøker han å utøve den viljen. Jensen er aktuell med boka «Øvelser i avskjed - en koronakrønike», som kom ut på norsk i mai. Boka er en samling med tekster bestående av bemerkninger om coronapandemien, klimakatastrofen, presidentvalget i USA, og ikke minst det plutselige tapet av stesønnen Raph i februar i fjor.

- Livet har blitt snudd på hodet på så mange måter. Det er mye vi må si farvel til, sier Jensen til Dagbladet.

Døde plutselig

Det plutselige tapet av stesønnen Raphael «Raph» Coleman gjorde noe med Jensen. Raph var en engasjert klimaaktivist, som i sin barndom var skuespiller, og spilte blant annet i familiefilmen «Nanny McPhee» med Emma Thompson og Colin Firth.

- Han kunne ha valgt å gå den retningen, han var begavet, forteller Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer