Knut Faldbakken med ny krim, «Gjensynet»

- Moren min ble dypt sjokkert, og leste ikke bøkene mine på flere år

Knut Faldbakkens gjennombruddsroman handlet om et incestuøst forhold mellom en mor og en sønn. Nå dumper han lik i hagen til folk.

KRIMKONGE: Knut Faldbakken har skrevet krimbøker de siste fjorten åra. Innimellom arrangerer han kriminelle byvandringer i Hamar. Hjemme regjerer han kjøkkenet. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KRIMKONGE: Knut Faldbakken har skrevet krimbøker de siste fjorten åra. Innimellom arrangerer han kriminelle byvandringer i Hamar. Hjemme regjerer han kjøkkenet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingen blir forfatter for å bli elsket.

Sier Knut Faldbakken.

- Eller kanskje hvis du er blogger. Vi andre blir det fordi vi må. Og når det gjelder virkelighetslitteratur, så bruker forfattere virkeligheten hele tida. Ingen moralister skal komme å si at man bare får lov til å gå så og så nær det virkelige livet. Jeg tåler ikke å høre det.

Sjokkerende idé

Den lange kroppen står i vinkel og dytter avispapir inn i vedovnen. Utenfor stuevinduene på Hamar siler regnet, og tåka skjuler taket på Vikingskipet. Forfatteren er nettopp kommet ut med sin 42. bok. Nå tenker han tilbake på midten av 60-tallet, til stranda i Nerja der han gikk og sparket stein.

Knut Faldbakken hadde skrevet begynnelsen på det som skulle bli hans gjennombrudd som romanforfatter. Historien om den unge mannen som hadde gitt opp studiene og flyttet hjem til moren, liknet mistenkelige på hans egen, men nå var det stopp? Han opplevde sin første og eneste skrivesperre, og vandret langs den spanske stranda, da resten av romanen plutselig falt ned i hodet på ham.

- De hundre sidene jeg allerede hadde skrevet, passet perfekt. Det var starten på en historie om et incestuøst forhold mellom en mor og en sønn. En totalt sjokkerende innsikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer