Den ukjente boktyven:

Mystisk svindler avslørt: - Helt grusomt

I fem år skal mannen ha snappet til seg upubliserte bestselgere fra forlag og forfattere, for så å lekke dem på internett.

LURENDREIEREN TATT: FBI arresterte mannen da han landet på flyplassen i New York. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock
LURENDREIEREN TATT: FBI arresterte mannen da han landet på flyplassen i New York. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

I årevis har en hittil ukjent person blitt berømt og fryktet i forlagsbransjen for å ha stålet upubliserte bøker.

Nå har FBI arrestert mannen som er siktet for å ha drevet en femårig kampanje med dedikert boktyveri.

Den antatte tyven har ifølge Dagens Nyheter en bakgrunn fra bransjen, og skal ha brukt en rekke taktikker i sosiale medier og over e-post for å stjele til seg et stort antall upubliserte manuskripter fra forlagsbransjen.

Mannen det dreier seg om, ble ifølge The New York Times arrestert på JFK flyplass i New York i USA onsdag 6. januar, anklaget for svindel og identitetstyveri.

Falske e-poster

Mannen er nå anklaget for å ha brukt en rekke metoder som i stor grad dreide seg om å etterlikne personer involvert i prosjekter gjennom falske e-postkontoer.

Mannen skal ha latet som at han var forskjellige mennesker på innsida av bransjen for å få tilgang til det upubliserte materialet.

Hans mest kjente ofre skal ifølge AV Club være et memoar av skuespiller Ethan Hawke, Margaret Atwoods oppfølger til The Handmaid's Tale, og den siste boka i «Millennium»-serien, opprinnelig startet av Stieg Larsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer