Camilla Läckberg i Leselyst:

- Nekter å skamme meg

Camilla Läckberg nekter å skamme seg over bøker hun leser.

DRAP PÅ LISTA: En drept fotballfrue, kvinner som knekker koder og en hemmelig historie. Det Camilla Läckberg leser, er ikke helt ulikt det hun skriver. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
DRAP PÅ LISTA: En drept fotballfrue, kvinner som knekker koder og en hemmelig historie. Det Camilla Läckberg leser, er ikke helt ulikt det hun skriver. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

- Jeg er så heldig at jeg har flere forfattervenner hvis bøker jeg elsker å lese. «Kodserien» av Denise Rudberg begynte jeg på i sommer og ble veldig imponert. Og Pascal Engmans «X», om en drept fotballfrue, slukte jeg rett og slett.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

- Det er en bok jeg stadig kommer tilbake til, nemlig Donna Tartts «Den hemmelige historien». Den kan kalles en «omvendt kriminalroman». Allerede på første side beskrives drapet og utøverne og offeret navngis. Romanen har alt man kan ønske seg, og er vanvittig velskrevet.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

- Vanskelig spørsmål. Det føles som om jeg fortsatt har mye igjen både å gjøre og å oppleve i livet, så jeg har ikke tenkt på noen mulig oppsummering.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

- Jeg leser ikke noe særlig med selvhjelpsbøker. Haugen med bøker jeg gjerne skulle lest er stor nok, og der ligger det krim, spenning, venners manus og andre ting.

Hvilken bok har du smuglest?

– Når det kommer til kultur, har jeg ingen guilty pleasures, men står for det jeg hører på, ser eller leser. Jeg tror ikke jeg har lest noe i all hemmelighet. Når du selv er forfatter vet du hvor utrolig mye arbeid som ligger i ei bok, og jeg synes ikke du skal skamme deg over å lese den.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

- Gud, hvor skal jeg begynne. Det fins jo en overflod av uutholdelige karakterer, men med en dyktig forfatter kan du forstå dem, eller du forstår motivasjonen eller motivene deres.

… og hvilken romankarakter ville du ligget med?

- Haha, jeg er lykkelig gift og ikke spesielt tiltrukket av fiktive karakterer! Men det er absolutt attraktive menn i litteraturhistorien …

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer